Ezt a csodálatosan ízletes süteményt készítette Anyukám Apum névnapjára. Szerelmem azon nyomban le is fotózta, hogy még az általunk készített változat előtt közkinccsé tehessük.

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg darált dió, 10 ek víz; a krémhez: 1 cs főznivaló eperpuding, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 ek rum, 5 dkg darált dió; tetejére: olvasztott csokoládé, kevés olaj vagy vaj.

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, 5 ek vízzel, majd hozzáadjuk a maradék vizet, és habosra keverjük. Beletesszük a lisztet, sütőport és a tojások habját. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a diót. Ez kerül a tepsi aljára, a piskóta a tetejére, és előmelegített, 200 °C-os sütőben megsütjük. A pudingport a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a margarint és a porcukrot, a rummal és a dióval ízesítjük, a piskótára kenjük. Tetejére a gőzön felolvasztott, kevés olajjal elkevert csokoládé kerül (az olajtól rugalmas lesz a máz, nem fog törni a szeletelésnél, és gyönyörű fénye van).