Egyik nagy kedvencünk a csülök, és leginkább egészben sütve. Egyszer kiprbáltuk kirántva is (puhára kellett főzni a húst, apróra vágni, besamel mártással összekeverni, fűszerezni, fóliára kenni, utána hasábokra vágni, panírozni és kisütni), de rájöttünk, hogy a recpet a pompás csülök megcsúfolása volt. Utána elhatároztuk, hogy csülköt kizárólag egyben sütve készítünk, különböző variációkban. Húsvéti ebédre ezt készítettük:

Hozzávalók: egy kicsontozott hátsócsülök, kolbász, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem borókabogyó, 2 ek olaj, fél üveg világos sör.

Elkészítés: a csülköt megmostam, papírtörlővel megszárítottam, és besóztam, de úgy hogy a bőrét ne érje a só, mert akkor nem pirul meg. Meghintettem egy kevés borssal is. A csont helyére raktam a lebőrözött kolbászt és spárgával az erdeti formájára kötöztem a csülköt. A hagymát megpucoltam, felkarikáztam, a fokhagymát is megpucoltam és kisebb darabokra vágtam. Sütőzacskóba csurgattam az olajat, beleraktam a csülköt, utána dobtam a hagymát, fokhagymát és a borókabogyót, és előmelegített 200 °C-os sütőben 2 órát sütöttem. Utána tepsibe raktam, és időnként a sörrel meglocsolva fél óra alatt szép pirosra sütöttem. Krumplipürével, sok savanyúsággal tálaltam.